poniedziałek, 1 czerwca 2015

Kotlety z kaszy gryczanej z warzywami




Składniki:
  • 1 torebka kaszy gryczanej (około 100-150 g)
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • włoszczyzna na obiad (standardowy zestaw, często już zapakowany w pęczek: marchewka, pietruszka, seler, por)
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek, oregano, słodka papryka
Przygotowanie:
  •  gotujemy kaszę
  • włoszczyznę kroimy i gotujemy do miękkości 
  • pieczarki  i cebulę kroimy i podsmażamy na patelni
  • po ostygnięciu wszystkie składniki mieszamy i blendujemy dodając przypraw do smaku
  • formujemy kotlety i smażymy
Dla fanów wersji w panierce potrzebne będzie jeszcze 1 jajko i szklanka bułki tartej na sam koniec.

Gotowe :) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz