środa, 1 lipca 2015

Łazanki z kapustą i grzybami







Składniki:
  • 1/2 paczki makaronu łazanki
  • 6 dużych pieczarek
  • 1/3 wiadereczka kapusty kiszonej, może być z marchewką (jest 1 woreczek kapusty jeżeli ktoś kupił akurat w woreczku)
  • sól, pieprz, zielona czubryca
Przygotowanie:
  • makaron wrzucamy do gotujące4j się wody, gotujemy około 14 minut
  • pieczarki obieramy i drobno kroimy, podsmażamy na patelni razem z solą i pieprzem
  • kapustę odsączamy i drobno kroimy dodając do pieczarek, podsmażamy 
  •  ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do kapusty i pieczarek dobrze mieszając składniki
  • na koniec dodajemy zielonej czubrycy (łyżeczka) i wszystko podsmażamy jeszcze kilka minut
Gotowe - smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz