środa, 1 lipca 2015

Sos pieczarkowo-śmietanowy





 Produkty:
  • 1 śmietana 12%
  • 8 dużych pieczarek
  • 2 plasterki żółtego sera Gouda
  • sól, pieprz biały
  • natka pietruszki/szczypiorek
Przygotowanie:
  • obrane pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w rondelku z odrobiną oleju, dodając sól i biały pieprz
  • siekamy szczypiorek/natkę (szczypiorek - około 1/2 pęczka, natka wg uznania)
  • do podsmażonych pieczarek dodajemy stopniowo śmietanę (trzeba uważać aby się nie ścięła i nie zgranulowała!)
  • dodajemy dwa plasterki sera i mieszamy aż do roztopienia
  • dodajemy posiekany szczypiorek/natkę
I Gotowe - smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz